SYMESTERSKAPET: - Det har vært kjekt å treffe nye folk som liker å sy. Å sy er en ensom hobby, sier Rebekka Slettebø. FOTO: PRIVAT

Vil ære Gud med evnene sine

Torsdag sydde Rebekka Slettebø den fineste brudekjolen og vant med det Symesterskapet på NRK. Der har hun også fortalt om sin kristne tro.

‒ Jeg er superstolt. Jeg er kjempeglad. Jeg har imponert meg selv, var Rebekka Slettebøs umiddelbare reaksjon da hun vant Symesterskapet.

‒ No pressure. Ikke tenk på det, oppmuntret programleder Christine Hope for å roe ned nervene til deltakerne før oppgaven ble presentert. Oppdraget var å lage den fineste brudekjolen, og kunden Birgit valgte Slettebøs kjole.

‒ Jeg synes det har vært kjekt og stas å være med, og det har vært kjekt å treffe nye folk som liker å sy. Å sy er en ensom hobby, sier Slettebø til sambåndet.no.

Kambodsja
Til daglig jobber hun som sosionom på Nærbø, men man kan si at å sy er mer enn en hobby for henne. For fire år siden startet hun prosjektet Jivet of Cambodia i forbindelse med at hun var ett år i Kambodsja på et utvekslingsprogram som var et samarbeid mellom Fredskorpset og IMI kirken i Stavanger. Det er et prosjekt hvor tre kvinner får lønn for å sy klær på oppdrag og arrangere sykurs.

‒ Jeg reiser til Kambodsja årlig med nye bestillinger og tar med ferdige ordrer tilbake. Det hele organiseres via en nettbutikk. Jeg har lyst til å bruke mine evner til å hjelpe andre og ære Gud med dem og ikke bare bygge opp meg selv, forteller Slettebø.

KAMBODSJA: For fire år siden startet Rebekka Slettebø prosjektet Jivet of Cambodia. Tre kvinner får lønn for å sy klær på oppdrag og arrangere sykurs. FOTO: PRIVAT

Troen
Dermed er hun kommet inn på den kristne troen sin. Da hun skulle lage en presentasjonsvideo til Symesterskapet, tok hun med seg seerne inn i bibelgruppa hun har sammen med familien.

‒ Hvorfor valgte du å stå åpent frem som kristen?

‒ Hvorfor ikke, repliserer Slettebø, før hun utdyper:

‒ Det er det viktigste i livet mitt. Jeg behøver ikke skjemmes. Folk kan kanskje få et annet syn på det å være kristen, og de kan se at selv om en er kristen, kan en være med i et program som Symesterskapet.

‒ Hvordan var det å stå frem som kristen?

‒ NRK har vært flink til å presentere meg slik at jeg kjenner meg igjen. Det er meg. Og jeg har fått tilbakemeldinger på at det er bra at jeg er ærlig om troen og livet.

Ydmyk
‒ Du er åpen om troen til hverdags?

‒ Jeg pleier å være det, for jeg tenker at troen er noe jeg skal gjøre kjent. Men jeg kan være redd for hva folk vil tenke og hvordan det blir tatt imot. Så lenge en er ydmyk og ærlig og ikke i en offensiv posisjon når en formidler budskapet, tror jeg folk tiltrekkes av det.

Slettebakk liker ikke bare å sy. Hun liker også å synge og er med i lovsangsteamet i forsamlingen ImF/Nor Nærbø på Nærbø bedehus.

Jeg har likt å synge siden jeg var liten, sier Rebekka Slettebø.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.